15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://aceveen.meb.k12.tr
Adres : Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No80 Patnos / Ağrı
VİZYON : 1. Bakanlığımız çalışmalarının etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine ve insan kaynağının niteliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak. 2. Merkez ve taşra teşkilatı önerileri dikkate alınarak üst politika belgelerinin koordine edilmesini, etkin bir şekilde uygulanmasını ve izlenmesini sağlamak. 3. İmam hatip okullarında eğitim ve öğretimde sürdürülebilir bir kalite yakalayarak ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olmak. 4. Millî, manevi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan; aynı zamanda ahlâkî ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmetin yolunda giden, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek. 5. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, meslekî, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, meslekî, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek ve onların katılımlarını sağlamak. 6. Teknoloji ve bilginin hızlı gelişimiyle değişen dünyada yabancı dil becerisi edinmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, uluslararası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, sosyo-ekonomik gelişmeleri fark eden, dünya ve Müslüman toplumlar ile iletişim kurabilen, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesine katkı sağlamak. 7. Eğitim ve öğretim ortamlarının yenilenmesini, geliştirilmesini ve eğitim teknolojilerinin öğrenme süreçlerinde aktif kullanılmasını sağlamak. 8. Öğrencilerin akademik, bilimsel, zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerini destekleyici, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirici, sağlık ve güvenlik açısından nitelikli eğitim ortamları oluşturmak. 9. Öğrencilerin eğitim ve öğretim ile ilgili karar alma süreçlerinde etkin rol almalarını sağlamak. 10. Veli-okul ilişkilerini daha kapsamlı ve nitelikli hale getirmek.
MİSYON : 0
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tam gün öğretim yapılmaktadır.
Saatler : 08.00-15.30
Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Isınma : Kalorifer.
Pansiyon : Erkek(100) ve kız(100) pansiyonumuz bulunmaktadır.
Servis : Köyden gelen öğrencilerimiz için hafta içi servisler gelmektedir.
Ulaşım : Yürüyerek, toplu taşıma ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.
Yerleşim Yeri : Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No80 Patnos / Ağrı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz yerleşim yerine yürüme mesafesindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2018-2019 yılı üniversite yerleşme oranı %35'tır.
Sportif Etkinlikler : Futsal turnuvası,masa tenisi,voleybol turnuvası,satranç turnuvaları yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Her sene ödüllü bilgi yarışması düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları : -Yarın Sizdeyiz -Okuyan Kütüphane -Temiz Sınıf Temiz Dünya -Değerler Eğitimi -Tübitak